Handarbetsvänner

Virkat får till salu (bild lånad från Zippelins hantverk).

Lite nytt från handarbetsvänner på olika håll:

Maja som bloggar under namnet Husmorsskolan har stickat en väst till en fyraåring genom att trixa lite med ett amerikanskt mönster och bjuder på sin beskrivning.

Bea har med inspiration från Värma en liten startat en webshop som hon kallar Zippelins hantverk och lovar att omvandla försäljningen till virkade babyfiltar som hon skickar till Erikshjälpen.

Hjärtekatten, som startades med målet att samla in hundra virkade katter till hjärtsjuka barn på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, har fått sådan enorm respons att barnen i Lund också ska få katter. 500 är det nya målet.

Sanne har provat att sticka den indiska ABC-mössan ur Värma en liten och visar resultatet på sin blogg. Och Galen i garn har provat två andra mönster ur samma bok.

Stickcafé i Granhammar (foto: Knyppeltanten).

Knyppeltanten var en av deltagarna i stickcaféet hos Karin på Ateljé Norrgården i Granhammar utanför Örebro i måndags. Hon berättar om vad som hände under kvällen och visar vad några av deltagarna arbetade med.

Hos Stickhjälpen ramlar det in mängder av fina saker. Den som har läst Värma-böckerna och Kyrkkaffebloggen kan känna igen många Yemenvästar, Femtimmarskoftor och Petras lilla kofta — och till och med ett exemplar av Treochenhalvtimmesvästen!

2 reaktioner på ”Handarbetsvänner”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.