Godiskakor

Blev det lite påskgodis över?

Eller var den där jordnötspåsen lite onödigt stor?

Eller smakade den där nya sortens choklad inte riktigt som det såg ut i reklamen?

Baka godiskakor!

Godiskakorna på bilden är bakade med jordnötter, solrosfrön, små chokladägg och chokladlinser. De dyker snart upp i en ny receptbok, men det kan inte hjälpas: vi måste bjuda på dem redan nu.

antal beroende på storlek
Ugn: 175º

2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ev en nypa salt
2 dl socker
2 dl havregryn eller rågflingor
100 g smör
1 msk sirap
½ dl vatten
1 ägg
1 dl hackade nötter (blanda gärna sorter)
1–2 dl hackad choklad av valfritt slag, mandelmassegodis skuret i bitar, naturgodis skuret i bitar, marshmallows klippta i bitar

Blanda vetemjöl med bakpulver i en bunke och tillsätt salt, socker och havregryn. Rör om.
Smält smöret och rör ner sirap och vatten. Häll detta i bunken och arbeta ihop till en deg.
När degen har svalnat, tillsätt först ägget och sedan ”godiset” och blanda så att allt det goda fördelas jämnt i degen.
Klicka ut degen glest på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda kakorna i 175 grader varm ugn i ungefär tio minuter. Lossa dem försiktigt från papperet och bjud.

2 reaktioner på ”Godiskakor”

    1. Kyrkkaffe-Anna

      Det tror jag absolut! Fast kanske inte hur mycket choklad som helst eftersom den smälter och påverkar kakornas konsistens en del. Kommer man inte på några icke-allergiframkallande frön att ersätta nötterna med så kan man antagligen öka mängden havregryn lite grann också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.