Eller var den där jordnötspåsen lite onödigt stor?
Eller smakade den där nya sortens choklad inte riktigt som det såg ut i reklamen?
Baka godiskakor!
Godiskakorna på bilden är bakade med jordnötter, solrosfrön, små chokladägg och chokladlinser. De dyker snart upp i en ny receptbok, men det kan inte hjälpas: vi måste bjuda på dem redan nu.
antal beroende på storlek
Ugn: 175º
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ev en nypa salt
2 dl socker
2 dl havregryn eller rågflingor
100 g smör
1 msk sirap
½ dl vatten
1 ägg
1 dl hackade nötter (blanda gärna sorter)
1–2 dl hackad choklad av valfritt slag, mandelmassegodis skuret i bitar, naturgodis skuret i bitar, marshmallows klippta i bitar
Blanda vetemjöl med bakpulver i en bunke och tillsätt salt, socker och havregryn. Rör om.
Smält smöret och rör ner sirap och vatten. Häll detta i bunken och arbeta ihop till en deg.
När degen har svalnat, tillsätt först ägget och sedan ”godiset” och blanda så att allt det goda fördelas jämnt i degen.
Klicka ut degen glest på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda kakorna i 175 grader varm ugn i ungefär tio minuter. Lossa dem försiktigt från papperet och bjud.
Vilket härligt recept! Bra med ta till vara-allt inspiration! Kan man utesluta nötterna eller dubbla mängden godis?
Det tror jag absolut! Fast kanske inte hur mycket choklad som helst eftersom den smälter och påverkar kakornas konsistens en del. Kommer man inte på några icke-allergiframkallande frön att ersätta nötterna med så kan man antagligen öka mängden havregryn lite grann också.