Fler som äter det som blev över

Förresten-inspiration från olika håll:

Svenska Dagbladet publicerar recept under rubriken ”Hushålla” (och med benäget bistånd av Lantmännen).

Konsumentföreningen i Stockholm driver kampanjen ”Släng inte maten!” och presenterar rapporter om matslöseri och lite om hur man kan råda bot på det (till exempel att förlänga hållbarheten på kylvaror genom att sänka temperaturen i kylskåpet lite grann).

Jens Linder som är DN:s matbloggare har fått god respons på sina texter om att äta blast, ta vara på alla delar av ett slaktat får och äta ful mat . Bland annat.

Annica Tribergs bok 100 sätt att rädda maten är utgiven på Max Ström. (Den var en av de böcker som vi tävlade mot om Svenska Publishing-priset i kokboksklassen — fast ingen av oss vann.)

Anna Billing, som är en av dem som arbetar med numera rikskända Resurskocken på ICA Malmborgs Tuna i Lund, har skrivit mycket om hur man kan komma tillrätta med matsvinn (projektet handlar inte om restmat eller matrester, betonar hon), bland annat här.

Anna Lind Lewin, författare till Fattiga riddare och andra kökshjältar, bloggar oavbrutet intressant och med många roliga tips här.

Och vi tar fortfarande emot recept, tips och annat — fram till den 31 den här månaden!

UPPDATERING 19 JANUARI: DN rapporterar att matsvinnet minskar, men att miljöpåverkan fortfarande motsvarar utsläppen från 700 000 (!) personbilar per år.

1 reaktion på ”Fler som äter det som blev över”

  1. Jättekul att frågan om matsvinn lyfts upp så mycket i media. Idag har DN en uppföljning på sin artikel där de intervjuat Andreas Carlgren, han säger att matsvinnet ska minska med 20 % fram till slutet av 2015. Han säger även att på skolor och äldreomsorg bör målet vara 50 %.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.