En börs av en bit cykelslang

Recycle Design-Hanna.

En av dem som var med på Västerås stifts försommarfest på Finnåkers kursgård i lördags var Hanna Jönsson som är florist och har gått Recycle Design-utbildningen på Eskilstuna folkhögskola det senaste året.

I sitt tält hade Hanna bitar av cykelslang som man kunde sy sig en börs av och grytlappar som man kunde förvandla till en liten handväska.

Såhär gör man en cykelslangsbörs: man klipper upp en kasserad cykelslang på längden och kapar en bit som blir lagom till framsida, baksida och lock, och så putsar man kanterna och rundar av hörnen på locket lite grann. Det behövs bara en enda söm: från ena nedre hörnet genom två lager, upp runt locket genom ett lager och ner till andra hörnet genom två lager. Och så kan man dekorera locket med lite paljetter och en rosett eller något annat innan man sätter fast kardborrband att stänga med.

Hanna lärde också ut tre origamimodeller som blev olika sorters ringar. Dem kan man vika av nästan vilket papper som helst, fast det blir förstås extra fint om man använder till exempel noter. Beskrivning finns här.

Hannas börs, sydd av en bit kasserad cykelslang.

Mer inspiration till återbrukspyssel kan man hitta till exempel hos Made by Joel, en amerikansk trebarnspappa som gör massor av roliga leksaker till sina barn och sig själv av nästan bara ”skräp”.

2 reaktioner på ”En börs av en bit cykelslang”

    1. Kyrkkaffe-Anna

      Ja, visst blev den fin? Och genast börjar man tänka på vad som skulle gå att göra mer …
      En bra men totalt opysslig sak är att kapa lagom långa bitar av kasserad cykelslang och använda dem att knyta fast cykeln/cyklarna vid bilens cykelställ med när man har hängt upp dem för att transportera dem. Det gjorde alltid Cykel-Evert i Moheda när man hade haft sin cykel på lagning hos honom. Billigt och tryggt!
      Hälsningar från Kyrkkaffe-Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.