Äta upp julen

Foto: Magnus Aronson

Om ett julbord ska vara ett riktigt julbord så ska det fyllas med mer mat än man klarar att äta upp. Visst är det så?

Det, och nyårsmiddagen som ju också brukar kännetecknas av ett visst överdåd, borde innebära att kökskreativiteten slår nya rekord den här veckan. Råvarorna är ju fantastiska och många. Glöm inte att skriva ner de bästa idéerna och skicka dem till forresten@libris.se!

Ylva som skriver bloggen Yrsomi tittar in i sitt eget kylskåp och delar med sig av några bra tips för den som behöver lite hjälp att komma igång.

Min mamma bakar ibland stora platta tallriksbröd som man kan använda som palett för olika goda saker i små högar — såhär i början av januari julosten, en eller ett par sillinläggningar, ett par skinkbitar, skivad potatis och en klick rödbetssallad, till exempel. Till och med Janssons frestelse blir ett gott smörgåspålägg i det här sammanhanget! Resultatet påminner en aning om smörgåstårta, men alla kan komponera sin egen, och det gör inget om det bara är pyttelite kvar av någon ingrediens.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.