Äppelbröd från Boliden

Foto: Magnus Aronson

Brödbullar med äpplen i är lite ovanligt och mycket gott — särskilt när man har mycket frukt att ta vara på och har tröttnat en aning på paj. Receptet kommer från Louise och EFS i Boliden, som för några år sedan samlade ihop sina favoriter i en egen bok. Gör gärna dubbel sats redan från början!

ca 20 bullar
Ugn: 225 grader, 12–14 minuter

2 medelstora äpplen
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
3 dl grahamsmjöl + lite att doppa i
11 dl vetemjöl + lite till utbak

Skala och kärna ur äpplena och hacka dem i små tärningar.

Smält smöret, häll över mjölken och värm blandningen till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör i salt, socker, äppelbitar och mjöl och låt degen jäsa i 40 minuter. Baka ut till 20 bullar, doppa dem i grahamsmjöl och låt dem jäsa på plåt i ca 30 minuter. Grädda dem i 225 graders ugn i 12–14 minuter.

2 reaktioner på ”Äppelbröd från Boliden”

  1. Snälla Anna, flyttar/kopierar du receptet så man hittar det när man klickar på recept/bröd? 🙂

    Svar till Jennifer:
    O, det hade jag missat. Det ska genast ordnas!

  2. Pingback: Kyrkkaffetips: bröd till goda smörgåsar | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.