Ännu mer att titta på

Dags för lite bildvisning igen, eller hur? Det är så många som stickar vackra saker till värma liten, både mössor och annat. Och virkar och syr också! (N.B.: Eftersom det här är en tidsinställd text är det inte säkert att den innehåller det allra senaste. Men inspiration kan den bjuda på ändå, eller hur?)
Flera modeller från Emilia.
Stickerskan och virkerskan Emilia brukar uppfinna egna modeller, och det har hon gjort till insamlingen också. Flera olika!
De har samma grundidé vad jag kan se: en rätstickad ”platta” bak i nacken, och ett bredare mönsterparti som går från framkant till framkant. 
Före montering har en sådan hätta samma T-form som Majas sydda Vintage-hätta. Till den modell som Emilia kallar Påfågelhättan finns det en beskrivning på hennes blogg — här! Ni som provar den, skicka gärna in bilder på resultatet — det är roligt för alla att se, och för Emilia också skulle jag gissa.
T-formen borde man kunna använda som idé till fler ”knytmössor”, både stickade och virkade, eller hur?
Ett tag (mitten av 1980-talet?) var det lite populärt med en mönsterstickad hätta som hade en volang runt det fyrkantiga bakstycket. Någon som har kvar beskrivningen till en sådan? Fanns de i storlek för nyfödda?
Anitas två första navelsträngsmössor.

Anita som stickade insamlingens allra första hjälm har provat beskrivningen till Navelsträngsmössor nu. Och tagit fasta på PMU-Mikaels tips om klara färger!

Visst är det roligt att se hur olika effekt man kan få med precis samma två garner använda på lite olika sätt? Att sticka är att komponera …

(För nytillkomna stickare: det var Soili som introducerade den här modellen i Värma liten-sammanhangen, och sedan har flera andra använt den. Jennifer översatte den och har stickat ungefär 30 mössor. Beskrivningen finns i PDF-form. Varsågoda: Navelsträngsmössor.)

Virkmammas hätta.

Bloggerskan Virkmamma har förstås virkat sin hätta. Den ser ut att sitta fint på dockan som agerar fotomodell! (Virkmamma, bygger den på Majas mönsteridé eller har du gjort något eget? Dela gärna med dig av beskrivningen i så fall, om du vill!)

7 reaktioner på ”Ännu mer att titta på”

  1. Nu har jag kommit upp i 40 mössor 🙂

    Och jag har en beskrivning på stickad hätta med volang. Den är inte från 80talet, utan sent 70tal. Har inte kollat vilka storlekar den finns i, men är det av intresse så kan jag göra det

  2. Finns det någon som har beskrivning till en mönsterstickad hätta från ti-digt 80-tal el. sent 70-tal?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.