Anita testar mönster

Anita i Falun har provat beskrivningen till Slättmissionens babytröja och funnit att den fungerar alldeles utmärkt. Hon har använt bomulls-och-alpacka-garnet Amotetto. Visst blev det fint? (Och visst är det sagolikt vackert med vitsippor?)

Jennifer i Västerås har redan modifierat beskrivningen så att hon kan sticka tröjan på rundsticka och inte behöver sy något mer än ett par sömmar uppe på axlarna (jag gissar att man skulle kunna eliminera också dem, genom att maska av med tre stickor, men det har inte provats än). Snart kan det nog bli en bild av Jennifers variant.

Någon annan som har provat och vill visa eller kommentera? Vad säger ni om storleken — och vad använder ni för garn och stickor?

(Margareta som bjöd på mönstret stickade såvitt vi minns tröjan med slätstickat ok. Det var också fint. Oklart hur hon gjorde för att hindra kanterna från att rulla ihop sig.)

Slättmissionens babytröja modifierad av Jennifer.

Uppdatering: Jennifer är klar med två exemplar, ett där framsida och baksida är stickade som i originalmönstret och ärmarna runt runt, och ett där de enda sömmarna är de uppe på axlarna.

Jennifer har gjort om mönstret ytterligare, utan att för den skull krångla till det: ingen resårstickning i oket, men rätstickad halskant.

På den ena tröjan virkade hon dessutom runt kanten.

Slättmissionens babytröja ännu mer modifierad av Jennifer.

Det smarta med den här modellen är att halsen är T-formad, så när man tar på och av tröjan är det inga problem alls, men den är ändå inte för stor när tröjan väl sitter på. Och så slipper man ökningar och minskningar i all oändlighet!

En uppdatering till: Jennifers variant av mönstret finns här: Slättmissionens babytröja på rundsticka. Tack Jennifer!

8 reaktioner på ”Anita testar mönster”

  1. Jag har testat att maska av med tre stickor, men jag fick inte alls till det. Dels för att en del av maskorna skulle maskas av med två stickor, en del med tre.
    Dessutom var jag tvungen att maska av dem vid olika tillfällen, annars blev det svårt att se vad på rundstickan man faktiskt stickade 🙂

    Resten av tröjan är dock helt sömsfri.

  2. Kyrkkaffe-Anna

    Aha! Jag tror att jag förstår. Det vore hursomhelst roligt att få se ditt resultat! Och som sagt, det är ju helt otroligt med dina tjugofem kilon till Stickhjälpen! Hälsningar från Kyrkkaffe-Anna

  3. Har bara 1 ärm kvar på tröja nr 2. Den första gjorde jag inte på rundsticka, utan bara med rundstickad ärm. Den gjorde jag för att kunna mäta på till den helt rundstickade. Har hittat världens mysigaste ”karamelliga” garn, blir så söt!

    Ja, Stickhjälpen fick ett rejält lass. Och det ”fula” är att insamlingen är slut om en vecka så jag skulle hinna skicka lite till… Har tre par sockor, en rigamössa (+den du fick), en tröja och en nästan färdig tröja. Det går ju så fort med sånt här smått 🙂 men jag spar nog det till i höst.
    /Jennifer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.