Pernillas fantastiska cheesecake

När folk skriver på Facebook att de har ätit något sagolikt gott frågar jag om receptet. På det viset fick jag detta cheesecakerecept från min gamla gymnasieklasskamrat Pernilla, som bor i Östersund. I receptet står det att man man utesluta limesmaksättningen om man vill, men enligt Pernilla är det just den som är poängen.

Hörni, jag har undrat över en sak. Trots att jag till och med har ätit cheesecake på The Cheesecake Factory i USA, där en bit är som en middag. Finns det olika namn på gräddad cheesecake och ogräddad någonstans? Vilken sort är ”den riktiga”? Och vilken sort är egentligen allra godast?

Ugn: 150 grader i ca 15 minuter + 175 grader i 20 minuter

botten:
16 Digestivekex
1 dl strösocker
125 g smör

fyllning:
400 g Philadelphiaost
1 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
ev 2 msk limesaft + rivet skal

Krossa kexen (lättast i en matberedare). Smält smör och socker i en kastrull och blanda sedan ner kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar botten, 23–25 centimeter i diameter. Grädda den i 150 graders ugnsvärme i ungefär en kvart.

Blanda fyllningen i matberedaren. Bred ut den över kexbottnen och grädda i 175 graders ugnsvärme i 20 minuter.

Servera med bär eller bärsås.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.