Fotografering

Förra torsdagen hade fotograf-Magnus och jag en fantastisk liten samling fotomodeller i läsesalen i S:ta Eugenia i Stockholm och arbetade hårt hela dagen. Det var mest till Värma en liten vi fotograferade, men en mormor och en mamma ställde snällt upp som modeller för ett par saker till Restvärme också.

Jag glömde i stort sett hela tiden att jag hade en egen kamera med mig och borde dokumentera själva fotograferandet, för mitt huvud var så fullt av allt som skulle hinnas med. Men här är i alla fall en ögonblicksbild av Magnus med Ella och hennes pappa Daniel. Det är en väst (uppfunnen och stickad av Knapp Anna i Härnösand) som fotograferas. Magnus testar alla fotografers specialtrick: nypa modellen i näsan.

Här är Ella i pappas famn (pappa hade smart nog valt en diskret enfärgad tröja när han klädde på sig på morgonen) på lite närmare håll. Ella ville egentligen helst gå ut i foajén och gå i trappor, ensam, men det verkade som om hon tyckte att det var trevligt när pappa kom springande också. Det här med stickade kläder hade en ganska begränsad dragningskraft på henne. Hon stod tappert ut. Hon hade med sig matsäck (barnmatsburk som kunde värmas i läsesalens mikro) och åt sin lunch på plats innan vi började för att vara på sitt allra bästa humör. Smart pappa igen. Sedan sov hon middag i vagnen på vägen hem om allt gick enligt beräkningarna.

Här är Amelie och hennes mamma Sofia, Amelie i Röda Korset-koftan som Soili har stickat. Amelie hade precis firat sin ettårsdag men uppvisade stor kameravana. Utom när hon fick syn på något som var mer intressant …

De riktiga bilderna, allt som Magnus tog, har jag inte sett än. Det ska bli väldigt spännande.

Tack till Edith, Esaias, Gunilla och Carolina, Franciska och Julian, Ella och Daniel och Sofia och Amelie för en finfin insats och för att ni tog er fram med barnvagnarna genom snöovädret!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.