Folk som äter upp

Foto: Magnus Aronson

Igår släppte jag iväg uppropet om Förresten åt alla möjliga håll — och det blev respons direkt. Gissa hur glad jag blir! Såhär skriver Susanne:

”Kommer direkt att tänka på när mormor hade dött och vi blev hembjudna på kyrkkaffe efter gudstjänsten till en familj i församlingen som var lite flower power, typ. De bjöd på tunna knäckemackor med räkost på tub. Delikat! Man tager vad man haver. Jag var liten då, men mamma har ofta tagit upp detta fika som något fint hon minns. De bjöd hem oss när vi mest behövde det, utan att bry sig om att de knappt hade något att bjuda på.”

Och Ing-Marie:

”Igår plockade jag fram två soppslattar ur frysen som var för sig inte täckte familjens behov, men som tillsammans blev en middag. Att blanda dem var inte tänkbart, så vad göra?
Vackra kuvert! Ett vackert svart fat i botten, två njurformade vita skålar med vardera soppan i, en vacker gammal silversked, rostade trekantsskurna mackor med två olika ostar på som lades snyggt i ena hörnet av kompositionen. Lite fryst persilja att strö på fisksoppan, en gräddcirkel i svampsoppan. Fina glas till lättdrycken, levande ljus, vacker musik och VIPS EN FEST MITT I VARDAGEN!!!
Med microns hjälp var allt klart på mindre än en kvart.
I detta fall trollade jag inte med själva maten, utan med förutsättningarna. Vi äter ju väldigt mycket med ögonen, och vi mår bra av att mysa tillsammans runt bordet. Det är mitt vardagstips!”

Och så måste jag ju rekommendera bloggstjärnan Underbara Claras kanelbullegenomgång. Smart och inspirerande, eller hur?

Skicka gärna dina egna tips som kommentarer här på bloggen eller med e-post till forresten@libris.se!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.