Bästa kökshanddukarna

Ska det bli riktigt bra kyrkkaffe vill det förstås till att man har den rätta utrustningen. Ett av de härligaste breven jag har fått var tackbrevet när vi hade levererat tio stiligt röda kyrkkaffeförkläden till Heliga familjens katolska församling i Haninge. ”Nu har också våra kyrkkaffemedhjälpare liturgisk klädsel!” skrev de.

Brasilianska kökshanddukar.

På ”stiftsgården” i Alagoinhas i Brasilien, där jag var i augusti, diskade alla gäster sin egen disk efter maten. Diskhanddukarna var inte speciellt bra mätt i uppsugningsförmåga, men ändå helt perfekta. Det var bibelord på allihop! Extra festligt var det förstås att använda den med trycket ”Du bereder för mig ett bord i mina ovänners åsyn”.

Jag letade på den stora marknaden och i några affärer för att kunna köpa med mig en laddning hem. Jag letade nog inte så bra, för jag hittade inga. Men när jag skulle åka kom min volontärkamrat Mirjam med en liten presentkasse. Hon hade hittat fyra stycken medan jag köpte helt andra saker i en affär, och hon hade lyckats gömma dem för mig dessutom. Här ska torkas disk! Fast med tanke på kvaliteten är de kanske bättre som bakdukar?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.